Kommunikáció a hétköznapokban

Minden tapasztalat jó valamire

Mindannyian eljutottunk valamilyen úton a mai napig. Életünk minden állomása – legyen az jó vagy kevésbé dicsőséges – hozzájárult fejlődésünkhöz, ahhoz, hogy pont olyanok legyünk, amilyenek most vagyunk. De tudjuk-e,

Szótükör és hétköznapi szómágia

Szavaink nemcsak a külvilágnak szólnak, de önmagunkról is sok információt elárulnak saját magunknak. Milyen szavakat használunk, mit mondunk magunkról, milyen metaforákban gondolkodunk – mind-mind egy-egy pillanatkép belső állapotunkról, tudatalattinkban működő irányító elveinkről. Érdemes megfigyelni, szavaink milyen mintákat követnek, milyen kifejezéseket használunk, s ezek közül melyek sajátunk, s melyek környezeti „jövevényszavaink”?

Amennyire szavaink árulkodnak belső állapotunkról, ugyanúgy képesek meghatározni is azt. Szavainkkal alakítani tudjuk belső világunkat és világlátásunkat, és külvilágra gyakorolt hatásunkat is befolyásolhatjuk vele.

A sikeres emberek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy tisztában vannak vele, szavaik, gesztusaik és tetteik milyen hatással vannak környezetükre. A tudatos kommunikáció egyszerűbbé teszi mindennapi életünket, és hatékonyabbá kapcsolatainkat.

Ha Ön szeretné egyszerűbbé tenni életét és hatékonyabbá munkáját, ne habozzon! Ismerje meg, milyen készségek rejlenek még Önben, milyen eszközökkel tudja még jobbá tenni kommunikációját és kapcsolatait.

Görög Mása