Elvárás-csapdák a párkapcsolatokban

az Egy szoknya, egy nadrág (pár)kapcsolati kavalkád  kezdőknek és haladóknak 2. része

Jogosan várunk el valamit egymástól, vagy csak rá akarjuk kényszeríteni a másikra az akaratunkat? Tényleg olyan szörnyű, hogy vannak elvárásaim? Tényleg olyan szörnyű, hogy nem akarok folyamatosan megfelelni? Mit tegyek, ha szeretem, de képtelen megfelelni az elvárásaimnak? Vagy én az övének? Vagy, ha nem is akar/ akarok megfelelni? Persze az azért nem árt, ha a saját elvárásaimnak mégiscsak megfelelek. Szóval hol van az arany középút, ha van ilyen, és mitől lett ennyire szörnyű, ha elvárnak tőlünk valamit, vagy ha nem teljesítik az elvárásainkat. Próbáljunk meg gyorsan rendet rakni a fejünkben / lelkünkben, mielőtt elnyelne minket a nagy elvárás-csapda, kitörne rajtunk a rémítő elvárás frász, ami magával ránthatja az ijedelembe szépreményű kapcsolatunkat! Inkább leljük meg együtt a nekünk rendeltetett és ránk szabott menekülési útvonalat, mert akkor már nyílik is a szép remények kapuja, és már csak rajtunk múlik…  Mint ahogy eddig is. J

Szóval elvárások és megfelelési vágyak, kényszerek és képtelenségek, melyek csöppet sem szükségszerűek, de ettől még léteznek, és nehezítik a párkapcsolatainkat. Erről szól az „Egy szoknya, egy nadrág” párkapcsolati kommunikációs sorozat következő része.

Az „Egy szoknya, egy nadrág” egy kísérleti- és bemutató terep, ahol eljátsszuk, mi történik, ha megjelennek az elvárások a párkapcsolatban, megbeszéljük, hogyan éli meg a férfi, és hogy a nő a másik mondatait és gesztusait, aztán kipróbáljuk másképp, meg másképp és máshogy is. Veled együtt, ha van kedved beszállni a játékba.

A nő: Görög Mása, kommunikációs tréner, újságíró

A férfi: Krausz Tivadar író, publicista

A helyszín: Mika Tivadar Mulató, Kazinczy utca 47., Budapest, 1075

Időpont: 2016. november 02. 19.00 óra

Jönni, like-olni és megosztani ér! 🙂