Fogalomtár

Mi mire jó…   ha esetleg bizonytalan vagy, mire van szükséged

Mit várhatsz, ha személyes vagy szakmai tanácsadást, egyéni vagy csoportos coachingot, tréninget, workshopot választasz:

Tréning

A tréning során új ismeretekkel, készségekkel leszel gazdagabb. A saját tapasztalatod és az új ismeretek segítségével változásokat indítasz el a tanult módszerek segítségével  tudati, készség, attitűd és szokásaid szintjén. A tréningen elméleti szinten megismerkedsz az új információval, az új viselkedéshez szükséges eszközökkel, azokat kipróbálod a gyakorlatban a tréning védett környezetében, és tréner segítségével alakíthatsz az új viselkedési formán, illesztheted be az énképedbe.

Workshop

A workshop közös tapasztalati tanulási forma, ahol az elméleti tudást a csoporttagok egymással folyamatos interakcióban sajátítják el, folyamatos visszajelzéseket adnak egymásnak, és együtt fejlesztik készségeiket és képességeiket. A csoport vezetője koordinálja a közös munkát és irányt mutat az együttműködésben.

Coaching

A coaching során közösen tárjuk fel a egyéni szükségleteidet, mit szeretnél elérni, megkeressük a benned rejlő megoldásokat, az eredmény eléréséhez szükséges erőforrásokat.  Segít az egyéni teljesítmény és tudatosság fokozásában, a céltudatosság és eredményesség növelésében, a felelősségvállalásban. Liz Wilson szavaival a coaching “…olyan, mint egy lézersugár a gondolataidban, amely keresztülhatol a halogatás erdején, és helyből a vad nyomába ered.”

Személyes tanácsadás

A személyes tanácsadás során a tanácsadó segít megbirkózni a felmerülő nehézségekkel és problémákkal, feloldani az egyes helyzetekben megjelenő frusztrációt. Az esetek többségében a múltba visszatekintve keresik az okot a jelen helyzetre, a tanácsadó javaslatokat tesz a helyzet lehetséges megoldásaival kapcsolatban.

Szakmai tanácsadás

A szakmai tanácsadás során egy adott területen felmerülő problémás helyzet megoldásának okait tárja fel, majd felajánl néhány megoldási lehetőséget, javaslatot a helyzet megoldására, a továbbfejlődésre. Az együttműködés során a tanácsadó a helyzet megoldásának folyamatában visszajelzéseket ad, és további tanácsokat is megfogalmazhat.