Párbeszédek, amik nem azok

Annyira egyszerű és mégis mennyire bonyolult. Vagy inkább azzá tesszük? Mi ez? Természetesen a kommunikáció, amit mindannyian reggeltől estig gyakorlunk, s épp ezért azt gondoljuk, értünk hozzá. És értünk is. Csak az a kérdés, hogy tényleg azt érjük-e el, amit szeretnénk. Figyeld csak , mennyire nem jelezzük az igényeinket, és mennyire elvárás alapon működünk és működtetjük a játszmáinkat! Cikket akartam erről írni, de rájöttem, hogy ezek a szösszenetek magukért beszélnek.

Bűnbakgyártásból jeles

Ja, így már értem.

Gondolatolvasásból elégtelen 1.

Hát nem. De mindjárt jó nagy bűntudatom lesz. Ki vagyok én, ha rosszul szolgálok? Na, ez itt a kérdés.

Gondolatolvasásból elégtelen 2.

Aha. Te meg engem leptél meg. Hát éljen az egyenjogúság!

Kívülről hallgatva egyszerű és nagyszerű, mennyire átlátható, hol lehetne változtatni. Az okos harmadik, aki azonnal tudja a tutit. Csak mikor éppen benne vagyunk, akkor már visz minket az a fránya megszokás, és átváltunk automata üzemmódba. Mi is, akik oly jól átlátjuk kívülről ezeket a helyzeteket.

Persze az lenne az igazi, ha Te magad lehetnél ez az okos harmadik, mert akkor rájöhetnél, hogy mi az, amit szeretnél, és ami az, amit csakúgy megszokásból csinálsz. Sőt, még gondolatot is válthatsz, ha úgy tartja úri kedved. Ehhez azonban az kell, hogy

  1. Gondold végig, mi az, ami szerinted nem működik;
  2. Milyen játszmagyanús jelenetbe keveredtél az elmúlt héten;
  3. Milyen végkifejletet szeretnél;
  4. Készíts pár alternatív forgatókönyvet – új kezdőmondat, új válasz, stb.
  5. Legközelebb valósítsd meg valamelyiket.

Én azt javaslom, hogy Te kezd másképp, és vidd végig a kiválasztott stratégiát, mert ezt a könnyebb megvalósítani.

Ha van kedved beszélgetni velünk az elvárás-csapdákról, gyere el a Mikába 2016. november 2-án, 19.00 órakor az Egy szoknya – egy nadrág párkapcsolati kavalkád 2. részére, ahol pont erről lesz szó.

Nézd meg itt részletesen.

Te mit gondolsz erről?

Barátsággal, Görög Mása

Ha tetszett a cikk, nyugodtan küldd tovább, idézz belőle, csak mindenképpen tüntesd fel a forrást és a szerzőt. No meg egy like is nagyon jól esik. 🙂

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!